Beleidmakers 2.0


Beleidmakers 2.0 is een Erasmus+ participatieproject, gefinancierd door JINT, waarbij we jongeren in Gent, Antwerpen, Vilvoorde en Brussel informeren over verkiezingen. We faciliteren ook een platform waar ze hun dromen, aanbevelingen en noden kunnen delen via een 'dreambooth'. In deze 'dreambooth' kunnen jongeren hun gedachten vastleggen. Deze opnames worden na de verkiezingen afgespeeld in de 'dreambooth' en gedeeld op onze website.

Onze activiteiten

Hieronder vind je regelmatige updates van de activiteiten die plaatsvinden binnen dit project.

Dreambooth

Onze booth begint langzaam vorm te krijgen. We kunnen aan de slag met de bestaande booths van Broei. Dank daarvoor! 🙌 We moeten ze alleen nog een flinke update geven.

Onze web app is ready


We hebben een web app ontwikkeld waarmee je gemakkelijk, laagdrempelig en veilig jouw adviezen, meningen en dromen kunt delen via je pc, smartphone of tablet. Jouw bijdrage kan een positieve toekomst voor jongeren overal helpen vormgeven.

Kamp


Onze partners uit Sint-Niklaas zijn binnen dit project naar een kamp gegaan waar ze 2 dagen lang konden genieten van een avontuurlijk kamp en waarbij ze tijd hebben genomen om zich te focussen op een aantal beleidsthema's.

Workshop verkiezingen


Onze eerste workshop rond politiek en verkiezingen is een feit! 🤩 Boeiende gesprekken, interessante aanbevelingen en vooral veel kritische meningen. 🕵️‍♀️ On to the next one...

Dromen vangen


Op 27 april hebben we in Gent jongeren de kans gegeven om hun dromen, aanbevelingen en boodschappen op een transparant te noteren. Deze hebben we vervolgens geprojecteerd om ze zichtbaarder te maken. De boodschappen werden later opgehangen zodat iedereen ze kon lezen. Daarnaast hebben we onze activiteiten voor de komende periode toegelicht.

Dialoogtafel Brussel 

In Brussel heeft onze partnerSamen voor Morgeneen groep van ongeveer30 jongerenuit Molenbeek samengebracht met Sven Gatz, Sheraz Rafi, Elke Vanden Brandt en Ange-Raïssa Uzanziga voor een boeiend gesprek rond onderwijs, jeugdwerk, racisme, gelijke kansen, opportuniteiten, werkkansen en nog veel meer.

De jongeren deelden hun verwachtingen, dromen en uitdagingen. Hadden de kans om in gesprek te gaan met de politici. Hun vragen te stellen en om samen een pizza te eten:)

Kortom, het was een sterke eerste activiteit in Brussel. Voor dit dialoogtafel hebben we de lokalen van hogeschool Odisee gebruikt. Check zeker onze kalender voor informatie over de volgende editie in Brussel.

Hieronder delen we de sfeerbeelden

Dialoogtafel Molenbeek

Onze partner Samen voor Morgen heeft op 26 april een dialoogtafel georganiseerd in Brussel, waarbij jongeren werden samengebracht met lokale politici. Ze zijn in gesprek gegaan over de behoeften van jongeren, waarbij politici de kans kregen om te luisteren naar de aanbevelingen en vragen van de jongeren

Workshop verkiezingen Antwerpen

Het was een genoegen om op 24 april een workshop over de verkiezingen te organiseren om jongeren te informeren. Enkele dagen later hebben we op 26 april de schepen van jeugd uitgenodigd voor een gesprek over de behoeften van jongeren. Jongeren gaven aan dat ze veel meer sportmogelijkheden in de parken wilden en deden interessante aanbevelingen over de mentale gezondheid

Dialoogtafel Brussel: laat je stem horen

In Brussel heeft onze partnerSamen voor Morgeneen groep van ongeveer30 jongerenuit Molenbeek samengebracht met politici. De jongeren deelden hun verwachtingen, dromen en uitdagingen.

Ze hebben onder andere laten weten dat er in Brussel grote behoefte is aan een platform dat verschillende initiatieven van organisaties en instanties samenbrengt, zoalsTejo, TADA, Actiris en JAC, zodat ze een overzicht hebben van de verschillendeaanboden. Vaak horen ze van deze initiatievenvia-via, maar niet iedereen heeft een sterk netwerk. Daarnaast hebben ze interessante vragen gesteld over onderwerpen zoals hethoofddoekenverbod bij leerkrachtenen de kansen omNederlands te oefenenin Brussel.

Kortom, het was een sterke eerste activiteit in Brussel. Check zeker onze kalender voor informatie over de volgende editie in Brussel.